MRKONJIĆ-GRAD

Predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić: Antifašizam je jedina istinska snaga ove države

Nemamo pravo izdati ideje ZAVNOBiH-a, istakao je Đulić

Piše: A. Čengić

25.11.2022

Đulić: BiH je naša, svih građana ove zemlje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić rekao je na okupljanju u Mrkonjić-Gradu povodom Dana državnosti BiH da ih često pitaju zašto antifašisti idu od spomenika do spomenika i "zašto se sjećamo prošlosti".

- Važno je da znamo zašto smo na svim tim mjestima i zašto smo danas ovdje. Važno je da se nadahnemo onim što je vijećnike Prvog zasjedanja dovelo ovdje, zbog čega su donijeli odluke. Ako to spoznamo, onda možemo razmišljati o boljoj BiH. Znam da se trebamo vratiti izvornom ZAVNOBiH-u jer je to izvorište BiH. Ono što je doneseno ovdje i u Sanskom Mostu nema niko drugi. Jedino je BiH građana na multinacionalnom principu. 

ZAVNOBiH je donio deklaraciju o pravim građana. Ta antifašistička deklaracija sveobuhvatnija je i šira od one UN-a. To imamo samo mi i zato se treba vratiti ZAVNOBiH-u. ZAVNOBiH moramo disati svaki dan. Mi antifašisti smo garant da će to biti očuvano jer antifašizam je jedina istinska snaga ove države. Ne dajmo to. Nemamo pravo izdati ideje ZAVNOBiH-a. BiH je naša, svih građana ove zemlje - rekao je.

Podsjećamo, u Mrkonjić-Gradu okupili su se antifašisti iz cijele BiH. Autobusima su došli iz Sarajeva, Bihaća, Tešnja, Bugojna, Travnika...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.