MDD MERHAMET

U Goraždu sa radom počela prva javna pekara u istočnoj BiH

Najavljeno je da će do Nove godine u funkciji biti i javna kuhinja u kojoj će se pripremati obroci za oko 150 korisnika

Piše: A. Bajramović

25.11.2022

Sa današnjeg otvorenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Goraždu je otvorena narodna pekara MDD Merhamet, koja bi u teškim vremenima trebala osigurati besplatan hljeb za korisnike iz ovog kantona, ali i susjednih općina u RS. Najavljeno je da će do Nove godine u funkciji biti i javna kuhinja u kojoj će se pripremati obroci za oko 150 korisnika, socijalnog ugroženih osoba ali i građana koji žive sami i nisu u mogućnosti sebi pripremiti kvalitetan obrok.

Prema riječima predsjednika MDD Merhamet Kenana Vrbanjca, ukupna vrijednost ovog projekta je oko 300.000 KM, jer je prethodno bilo potrebno adaptirati devastirani objekat u kojem su smještene javna pekara i kuhinja, a podršku su, pored ostalih, pružili partnerska organizacija iz SAD-a "Helping Hand", Kanton Sarajevo, Općina Centar, dok je Crveni polumjesec Turske osigurao brašno za prva tri mjeseca rada.

- Drago nam je što smo uspjeli u ovim teškim vremenima, kad je BiH u teškom ekonomskom stanju i kad vidimo da sve poskupljuje ne samo u BiH nego u cijelom svijetu, pomoći stanovnicima Goražda i okoline da prebrode ova teška vremena. Drago mi je što je po prvi put jedan ovakav projekat u istočnoj Bosni koji će biti značajan za cijeli region – istakao je Vrbanjac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.