NIJE ODLUKA ORGANA STRANKE

Stranka za BiH: Dvojica zastupnika u TK su ishistreno donijeli odluku o saradnji s DF-om

Dvojica zastupnika Stranke za BiH u Skupštini TK Asmir Hasić i Emir Salihović potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju sa DF

Efendić: Predsjedništvo Stranke na sjednici održanoj 09. novembra donijelo je Zaključak kojim ovlašćuje Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona da donese odluku o djelovanju Stranke u ovom kantonu prilikom formiranja izvršne vlasti. Avaz

E. Ć.

25.11.2022

Stranka za Bosnu i Hercegovinu oglasila se saopćenjem i navela kako njeni organi nisu donijeli odluku o potpisivanju sporazuma sa DF-om u Tuzlanskom kantonu.

- U vezi sa informacijom da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Tuzlanskom kantonu potpisala sporazum o saradnji sa DF-om i ulasku u skupštinsku većinu prikupljenu kupovinom skupštinskih zastupnika iz PDA, obavještavamo javnost da organi Stranke nisu donijeli takvu odluku.

Predsjedništvo Stranke na sjednici održanoj 09. novembra donijelo je Zaključak kojim ovlašćuje Kantonalno vijeće SBiH Tuzlanskog kantona da donese odluku o djelovanju Stranke u ovom kantonu prilikom formiranja izvršne vlasti, ali takva odluka još nije donesena.

Ovdje se radi o ishitrenom potezu dvojice skupštinskih zastupnika iz Živinica o čijem daljem statusu nakon navedenog postupanja će odluku donijeti organi Stranke u narednim danima - poručili su iz Stranke za BiH.

Podsjećamo, dvojica zastupnika Stranke za BiH u Skupštini TK Asmir Hasić i Emir Salihović potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju sa DF. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.