PREZAUZETI SEKRETAR

Pozvali smo Čolana: "Nedjelja je, danas nemam vremena, ne treba meni niko davat priliku!"

U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, napisala je, između ostalog, Razija Mujanović

Amer Čolan: Danas nemam vremena, nedjelja je. Armin Durgut / PIXSELL

Piše: E. T.

27.11.2022

Nakon što je Razija Mujanović, legenda ženske bh. košarke, aktuelna tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH u svom izvještaju Upravnom odboru Košarkaškog saveza, iznijela niz kritika na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana, pozvali smo i generalnog sekretara da prokomentira ove navode. 

- Nisam u prilici trenutno da razgovaram i da dajem bilo kakve izjave - kazat će Čolan na početku razgovora. 

- A kada ćete biti? 

- Ne znam vjeruj mi. Danas sam prezauzet tako da. I nedjelja je... - nastavlja Čolan. 

- Nema veze, evo ljudi Vas optužuju da ste bahati i mi Vam dajemo priliku da nešto kažete. 


- Pa dobro, neka, svako ima pravo da piše. Sloboda govora svakome. Sve ok. Danas nemam vremena, nedjelja je i neka to malo stane. Neka se završe utakmice koje imaju i kad se podnesu izvještaji selekcija o odigranim utakmicama onda ćemo razgovarati. Ne treba meni davat niko priliku, ja ću priliku svoju kad budem trebao... - kazao je na kraju razgovora Čolan.

Razija Mujanović, u jednom dijelu izvještaja, piše:

- U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota - ističe Raza uz konstataciju da je Čolan prema njoj vršio "neviđenu torturu".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.