VIDEO IZ SUDNICE

Afera "Respiratori": Svjedočenje Sanje Lekić, "Kristijan Marić je prevarant i lažov"

Kako se protiv Lekić u BiH vodi istraga zbog kupovine spornih respiratora, tako ona nije polagala zakletvu za svjedoka, već ju je sudija Branko Perić upozorio da ne mora odgovarati na pitanja koja bi joj mogla naštetiti

Piše: E. T.

27.11.2022

U nastavku suđenja premijeru Federacije BiH s američke crne liste Fadilu Novaliću i ostalima u vezi s nabavkom spornih 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, prošle sedmice putem videolinka, iz Crne Gore svjedočila Sanja Lekić, vlasnica firme "BTL Medical Montenegro” iz Podgorice.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Lekić se nalazila u sudnici Višeg suda u Podgorici, a pitanja joj je u sudnici Suda BiH postavljala prevashodno odbrana Fikreta Hodžića, na čiji zahtjev je svjedočila.

Kako se protiv Lekić u BiH vodi istraga zbog kupovine spornih respiratora, tako ona nije polagala zakletvu za svjedoka, već ju je sudija Branko Perić upozorio da ne mora odgovarati na pitanja koja bi joj mogla naštetiti.

Pogledajte video iz sudnice Suda BiH. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.