AVAZ SAZNAJE

Raspisana crvena Interpolova potjernica za osuđenim Sakibom Mahmuljinom!

Za Mahmuljinom, prema bazi Interpola, kako nam je potvrđeno, tragaju 194 zemlje. Navodi se da je nedostupan organima gonjenja

Sakib Mahmuljin: Nije se javio Sudu. Avaz

Piše: M. Aš.

29.11.2022

Međunarodna policijska agencije Interpol raspisala je jutros crvenu Interpolovu potjernicu za Sakibom Mahmuljinom, saznaje portal "Avaza".

Raspisivanje potjernice uslijedilo je nakon što je to jučer zatražio Sud Bosne i Hercegovine. Tačnije, ova pravosudna institucija izdala naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za osuđenim Sakibom Mahmuljinom, po čemu su jutros bh. policijske agencije i postupile, nakon što je zvaničan zahtjev stigao u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.


Za Mahmuljinom, prema bazi Interpola, kako nam je potvrđeno, tragaju 194 zemlje. Navodi se da je nedostupan organima gonjenja.

Podsjećamo, Sakib Mahmuljin je nekadašnji komandant Trećeg korpusa Armije BiH koji je presudom Suda BiH osuđen na osam godina zatvora jer je sud zaključio da nije spriječio ubistva i nečovječna postupanja pripadnika odreda "El-Mudžahidin" na području Vozuće i Zavidovića.

Mahmuljin se sudu trebao javiti 23. novembra kako bi bio poslat na izdržavanje kazne zatvora.

Međutim, on je navodno otišao u Tursku na liječenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.