GLASA SE U ČETVRTAK

Dostavljene kandidatske liste delegata za izbor u Vijeće naroda RS

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Sevlida Hurtića (Pokreta za državu) iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Amir Hurtić, Smail Mešić, Sejad Imamović i Almir Jašarević

Narodna skupština RS. DEJAN RAKITA / PIXSELL

S. S.

29.11.2022

Centralna izborna komisija BiH dostavila je Narodnoj skupštini RS ovjerene kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog, hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda.

Dostavljeno je 30 kandidatskih lista na kojima je ukupno 68 kandidata.

Iz Narodne skupštine RS saopćeno je da je djelimično ovjerena kandidatska lista predlagača Vukote Govedarice (SDS) za izbor delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog naroda na kojoj se nalazi Nikola Kovačević.

Djelimično je ovjerena i kandidatska lista Socijalističke partije za izbor delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog naroda na kojoj su kandidati Živko Marjanac, Risto Marić i Branko Tomić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Darka Banjca (NPS) na kojoj je kandidat za delegata iz reda srpskog naroda Darko Kremenović.

Lista predsjednika NSRS

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića (US) za izbor delegata iz reda srpskog naroda su Marinko Dragišić, Jasna Milešević i Gordan Balaban.

Ovjerena je i kandidatska lista predlagača Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića za izbor delegata iz reda srpskog naroda na kojoj su Marija Topić Nikolić, Mladen Aničić i Stefan Mrgud.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Tamare Damjanović (SPS) za izbor delegata iz reda srpskog naroda sa kandidatima Dragutin Škrebić i Nebojša Raković.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi DNS-a kandidat za delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog naroda je Dane Malešević.

Ognjen Žmirić i Valerija Lakić su kandidati za delegata iz reda srpskog naroda na ovjerenoj listi Dražena Vrhovca (SNSD), a Vojislav Gligić i Milan Zečević su kandidati za delegate iz reda srpskog naroda na ovjerenoj listi predlagača Srđana Mazalice (SNSD).

Djelimično je ovjerena kandidatska lista PDP-a za izbor delegata u Vijeće naroda RS iz reda srpskog naroda na kojoj su Ljubiša Krunić i Pero Karan.

Djelimično je ovjerena i kandidatska lista predlagača Spomenke Stevanović (Demos) za izbor delegata iz reda srpskog naroda na kojoj su Snježana Višnjić i Spomenko Stojanović.

Liste iz reda hrvatskog naroda

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Viktora Jerkovića  za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Josip Jerković i Pero Josipović.

Kandidati za vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda na ovjerenoj listi Marka Dubravca su Delfa Biberović-Šur i Dragan Juričević.

Ovjerena je lista predlagača Željka Zovkića  za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda sa kandidatima Mijom Perkunićem i Đurom Ivanovićem.

Ovjerena je i kandidatska lista SP za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Zdenka Gojković, Marina Stevanović Radošević i Bojana Derkuća Bevandić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Andree Gajić (Pokret za državu) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Mirko Pandža i Jozo Tipurić.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Miloša Bukejlovića za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda su Marko Jorgić, Mladen Joksimović i Danijela Nikolić.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Anje Ljubojević (SNSD) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda su Nada Tešanović i Sanja Kovačević.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Diane Čekić (PDP) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj je Mirjana Matanović Bundalo.

Više lista Pokreta za državu

Za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na ovjerenoj listi predlagača Suzane Gašić (Demos) su kandidati Dragica Kovač i Marijana Ćalić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Sevlida Hurtića (Pokreta za državu) iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Amir Hurtić, Smail Mešić, Sejad Imamović i Almir Jašarević.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Nine Bukejlović (SNSD) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda nalaze se Aida Prešić, Vedran Sofić, Alma Vidojević i Adnan Isić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Mirsada Duratovića (Pokret za državu) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda: na kojoj su Armin Hamzić i Dino Hotić.

Ovjerena je i kandidatska lista predlagača Ramiza Salkića (Pokreta za državu) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Adil Osmanović, Alija Tabaković, Dževad Mahmutović, Amina Kavazović i Anita Hodžić.

Na ovjerenoj listi predlagača Denisa Šulića (SNSD) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda su kanditati Igor Bošnjak i Adnan Delić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Alena Šeranića (SNSD) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Srebrenka Golić i Dijana Marjanović.

U četvrtak izbor

Na ovjerenoj listi predlagača Željka Radonjića za izbor delegata iz reda ostalih naroda nalaze se Danijel Puhalić i Željko Dragičević.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Milovana Bodirogića za izbor delegata iz reda ostalih naroda na kojoj su Slaviša Mrkaja i Radenko Rikić.

Na ovjerenoj listi predlagača Nataše Radulović (SNSD) za izbor delegata iz reda ostalih naroda su Jovana Čarkić i Danijela Koprivica.

Na ovjerenoj listi predlagača Senade Zlokape za izbor delegata iz reda ostalih naroda kandidati su Franc Sošnja i Dušan Minov.

Protiv odluke CIK BiH o ovjeri kandidata i kandidatskih lista može se podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema ove odluke, dodaje se u saopštenju.

CIK je predhodno Narodnoj skupštini RS dostavio ovjerene liste kandidata za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda.

Narodna skupština RS će na sjednici zakazanoj za četvrtak, 1. decembra obaviti izbore delegata u Vijeće naroda RS i delegata iz reda srpskog naroda za dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.