LIDER SNSD-A

Dodik nakon sastanka sa Viškovićem: U novoj Vladi RS deset ministara iz SNSD-a

Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima obezbijediti njihovu vidljivost u Vladi

Dodik: Ranije smo čuvali stabilnost RS-a, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju. DEJAN RAKITA / PIXSELL

A. O.

30.11.2022

Lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da se broj ministara u Vladi RS-a obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika, te da bi prema toj računici ova stranka trebala da ima deset ministara.

Dodik je održao konsultacije sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem istakao da će to biti i poštovano.

- Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodjelu, gdje su učesnici u stopi od 100 posto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelirati sam izbor Vlade - istakao je Dodik, prenosi RTRS. 


Program Vlade RS

Naime, Dodik je dodao da je bilo govora i o programu buduće Vlade RS.

- Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima, uvažajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbijediti njihovu vidljivost u Vladi, ali i da očuvamo da SNSD kao nosilan koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u RS, pa i BiH na najbolji mogući način ima propusne kanale uticaja koji bi obezbijedili provođenje naših programa - izjavio je lider SNSD-a.


Širi dogovor sa koalicionim partnerima

Dodik smatra da će ovo biti vlada programskoga kontinuiteta.

- Ranije smo čuvali stabilnost RS-a, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja RS na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mjera našeg rada i ubuduće. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinit ćemo sve da narodu RS-a, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti - poručio je Milorad Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.