PRERAČUNAO SE

Dodik ranije tvrdio da ima sigurna četiri delegata u Domu naroda, a danas kaže da ima garantovana tri

SNSD će imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH, ali je i četvrti delegat bitan da budemo jači u zaštiti nacionalnih interesa RS, rekao je

Milorad Dodik: Isforsirana priča o četvrtom delegatu. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

30.11.2022

Predsjednik SNSD-a i RS Milorad Dodik danas je poručio da njegova stranka ima sigurna tri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, iako je ranije tvrdio da imaju četiri.

- SNSD će imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH, ali je i četvrti delegat bitan da budemo jači u zaštiti nacionalnih interesa RS. Ne tražimo da stranke sa sjedištem u Sarajevu glasaju za naše kandidate, kao što to radi opozicija u RS - naveo je Dodik.

Dodaje da je opozicija u RS nasjela na "isforsiranu priču" o četvrtom delegatu i da njihovi razgovori sa stranakama u Sarajevu liče na "dječju igru i ne predstavljaju zaštitu interesa RS".

- Naravno da još uvijek imamo vjeru da u SDS i PDP ima patriotski orijentisanih poslanika koji shvataju šta znači jedinstven nacionalni nastup na nivou BiH - zaključio je Dodik.

Podsjećamo, o glasanju Pokreta za državu ovisi ko će biti peti delegat u Domu naroda PSBiH. SNSD ima sigurna tri delegata, a opozicija u RS jednog.

Tvitovi Milorada Dodika. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.