POTPISALI SPORAZUM

U Skupštini USK formiran blok koji čine POMAK, NiP, i Naša Stranka

Pozivaju ostale, prije svega SDP i DF, da im se pridruže

Potpisan Sporazum između POMAK-a, NiP-a i Naše stranke u USK. RTV USK

S. S.

30.11.2022

U Skupštini USK će ubuduće djelovati politički blok kojeg čine tri stranke – POMAK, NiP i Naša stranka. 

Njihovi predstavnici danas su potpisali Sporazum o zajedničkom djelovanju a u kojem su sadržana usaglašena programska načela. Žele raditi slično onome što je uradila "Trojka" u Sarajevu a sebe su nazvali "B-3". Pozivaju ostale, prije svega SDP i DF, da im se pridruže. Poštuju Sporazum "Osmorke" ali i pravo da se na nivou Kantona dogovaraju i drugi politički subjekti koji su spremni djelovanje zasnivati na programima, a ne stranačkim interesima, piše RTV USK.

Trebalo im je, kažu, svega nekoliko dana da se usaglase o zajedničkom djelovanju. U novom sazivu Skupštine USK činit će politički blok sa šest zastupnika. Tri zastupnika POMAK-a, dva NIP-a i jedan zastupnik Naše stranke. Svoje djelovanje zasnivati će na programima a nikako, tvrde, na usko stranačkim interesima.

Da bi ojačali svoje djelovanje, pozivaju SDP i DF da im se pridruže. Ukupno bi tada imali 12 zastupnika što bi im ojačalo poziciju u pregovaranju sa strankama koje su pojedinačno osvojile najveći broj glasova u USK. Osim 42 prioriteta čija bi realizacija donijela bolji život građanima, insistiraju da se budući politički partneri odreknu u svojim redovima onih koji su do sada destruktivno djelovali i suprotno interesu građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.