NAJAVA METEOROLOGA

Prognoza vremena za naredne dane: Padat će kiša i snijeg, evo i gdje

Prije podne slabije padavine su moguće Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeniu Krajini

U Sarajevu oblačno, u večernjim satima može padati slaba kiša. Avaz / Ilustracija

Piše: A. Č.

1.12.2022

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni i Hercegovini najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabije padavine su moguće u Krajini. 

U večernjim satima i tokom noći na petak u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno. U večernjim satima može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 13 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima će padati slab snijeg. Nešto više padavina na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5, na jugu od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.