GENERALNI SEKRETAR SDP-A

Karajbić odgovorio na izjave iz SDA da neće tako lako otići u opoziciju: Nada zadnja umire

Naša grupacija, koja je sa 40 poslanika najveća u federalnom Parlamentu, bi trebala da ima­ većinu i u Domu naroda, tako da mi tu ne vidimo nikakav problem, rekao je Karajbić

Karajvić: Svima će slika biti jasnija. Facebook

A. Č.

1.12.2022

Predstavnički dom Parlamenta FBiH broji 98 zastupnika, izabranih na izborima, a generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić tvrdi da odnos snaga na terenu ide njima u korist. 

Jedina istina je, kako je rekao, da SDA obmanjuje javnost jer grupa stranaka koju predvodi SDP ima većinu i na nivou BiH i FBiH.

- Naša grupacija, koja je sa 40 poslanika najveća u federalnom Parlamentu, bi trebala da ima­ većinu i u Domu naroda, tako da mi tu ne vidimo nikakav problem. Osmorka sa partnerima ima prevlast u Klubu Bošnjaka. I u Domu na nivou BiH i federalnom - rekao je Karajbić za Glas Srpske koji je na oktobarskim izborima izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Odgovarajući na izjave iz SDA da neće tako lako otići u opoziciju, podsjetio je na narodnu poslovicu koja glasi: “Nada zadnja umire”.

- I SDA, tako, ima pravo da se nada, ali Osmorka je na nivou BiH najveća grupacija i ima 13 poslanika u Parlamentu BiH, a na nivou FBiH njih 40. Time skidamo mit i to spinovanje iz SDA da su oni kao najveća opcija. Najveća grupacija je, zapravo, Osmorka i na nivou BiH i FBiH - kategoričan je Karajbić.

Govoreći o daljem formiranju vlasti nakon potpisivanja sporazuma sa HDZ-om BiH te najava da je SNSD najrealniji partner, naglasio je da očekuju da ti procesi budu što prije završeni i na nivou BiH i FBiH.

- Sačekajmo još nekoliko dana da budu izabrani svi delegati za federalni Dom naroda. Svima će slika biti jasnija - rekao je Karajbić koji očekuje da bi federalni Dom naroda trebalo da bude konstituisan do Nove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.