42 ČLANA

Konstituisan novi saziv: Ovo su imena poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu činiti će: Stranka demokratske akcije sa devet poslanika (osam iz FBiH i jedan iz RS); SDP BiH sa pet poslanika; HDZ BiH, HSS, HSP BiH, HKDU, HSPAS,HDU, HSPHB, HRAST koji će imati četiri po

Piše: S. S.

1.12.2022

Konstituisan novi saziv Predstavničkog doma Parlamenta BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Počela je konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PSBiH. Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastoji se od 42 člana, od kojih se dvije trećine biraju sa teritorije Federacije BiH, a jedna trećina sa teritorije Republike Srpske.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu činiti će: Stranka demokratske akcije sa devet poslanika (osam iz FBiH i jedan iz RS); SDP BiH sa pet poslanika; HDZ BiH, HSS, HSP BiH, HKDU, HSPAS,HDU, HSPHB, HRAST koji će imati četiri poslanika.

SDA: Šemsudin Mehmedović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Midhat Čaušević, Amor Mašović, Šemsudin Dedić, Safet Kešo, Šerif Špago i Edin Ramić.

Poslanici HDZ BiH, HSS, HSP BiH, HKDU, HSPAS, HDU, HSPHB, HRAST su Darijana Filipović, Marinko Čavara, Predrag Kožul i Slavko Matić.


SDP BiH ima pet poslanika i to Jasmin Imamović, Zukan Helez, Saša Magazinović, Albin Muslić i Rejhana Dervišević.

Poslanici DF/GS su Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Milan Dunović.

NiP: Denis Zvizdić, Nihad Omerović i Mia Karamehić-Abazović, te Naše stranke Sabina Ćudić i Predrag Kojović.

NES-Za nove generacije ima dva poslanika i to Zlatka Miletića i Jasmina Emrića, a Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad jednog - Aidu Baručiju.

SNSD je osvojio je šest mandata, a u poslaničke klupe sjeli su Zoran Tegeltija, Ljubica Miljanović, Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić.

Poslanici SDS su Darko Babalj i Mladen Bosić, a PDP-a Branislav Borenović i Mira Pekić.

Po jednog poslanika u Predstavničkom domu imaju Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića i to Nenada Grkovića, Demokratski savez-DEMOS Čedomira Stojanovića i Ujedinjena srpska Milana Petkovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.