OKONČANA SAGA

Ovo je pet delegata iz RS-a koji će biti u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Od četiri delegata SNSD-a, dva su i u prethodne četiri godine bili u istom zakonodavnom tijelu, a to su Sredoje Nović i Nikola Špirić

Nikola Špirić i Želimir Nešković. Armin Durgut / Pixsell - Infobijeljina

S. S.

1.12.2022

Poznata su imena pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS-a. Četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH će imati SNSD, a SDS jednog.

Od četiri delegata SNSD-a, dva su i u prethodne četiri godine bili u istom zakonodavnom tijelu, a to su Sredoje Nović i Nikola Špirić.

Snježana Novaković-Bursać je u prethodne četiri godine bila zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok je Radovan Kovačević portparol SNSD-a, koji je u prethodne četiri godine bio savjetnik Milorada Dodika, tadašnjeg člana Predsjedništva BiH. 

Želimir Nešković (SDS) je izabran u Narodnu skupštinu RS, ali ipak od njegove funkcije u tom zakonodavnom tijelu neće biti. Ovaj direktor Doma zdravlja u Lopara će biti jedini delegat SDS-a u Domu naroda PSBiH.

Podsjećamo, iako je postojao dogovor između opozicije u RS i Pokreta za državu prema kojem je opozicija trebala dobiti i drugog delegata, a sada postoje obostrane optužbe oko toga ko je "izdao".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.