OVJERENE LISTE KANDIDATA

Danas nastavak konstituirajuće Skupštine KS: Očekuje se izbor rukovodstva Skupštine i Klubova naroda

Za delegate iz reda bošnjačkog naroda stranka Narod i Pravda ima dvije liste, te SDA, DF i Stranka za BiH

Sa jedne od prethodnih sjednica. SKUPŠTINA KS

A. O.

2.12.2022

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila liste kandidata, na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo bit će izabrano dvanaest delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Birat će se pet Srba, četiri Bošnjaka, dva iz reda Ostalih i jednog Hrvata.


Kandidati za delegate

Klub Srba u Skupštini KS ima pet kandidata, a to su: Smiljana Viteškić (SDA) i Vedrana Vujović (DF), Jelena Pekić i Igor Stojanović iz SDP-a i Miomirka Melank (NS).

Kandidati za delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Ostalih su: Albin Zuhrić (DF), Kenan Magoda (SDP), te Vibor Handžić, Sanela Klarić i Nihad Uk (NS).

Za delegate iz reda bošnjačkog naroda stranka Narod i Pravda ima dvije liste, te SDA, DF i Stranka za BiH.

Tako su na listi NiP 1: Kemal Ademović, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Rusmir Pobrić, a na listi NiP 2 su: Arijana Memić i Elvis Vreto (NiP), Irfan Čengić (SDP), Vildana Bešlija (NS).

Kandidati SDA su Haris Zahiragić, Faruk Kapidžić i Mahir Dević, a kandidat DF-a je Ilijaz Pilav.


Donošenje odluke

Delegate iz reda bošnjačkog naroda predložila je i Stranka za BiH a to su: Jasmin Šaljić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Admela Hodžić, Elza Gaković i Muamer Bandić.

Zastupnici Skupštine KS će birati jednog delegata reda hrvatskog naroda a to će biti ili Marijela Hašimbegović iz DF-a ili Damir Marjanović (Za nove generacije).

Potom će uslijediti donošenje Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.