ŠESTA VANREDNA SJEDNICA

Zijad Lugavić izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle

Mandat može trajati najduže tri mjeseca nakon čega će biti raspisani vanredni izbori od strane CIK-a BiH

A. B.

2.12.2022

Lugavić: Izabran za v. d. gradonačelnika Tuzle - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na današnjoj šestoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzle koju je na osnovu člana 30. Statuta Grada Tuzle, sazvala predsjedavajuća vijeća Nataša Perić pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić izabran je za vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle nakon što je dosadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović odlučio da prihvati mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle u ovom slučaju Zijada Lugavića može trajati najduže tri mjeseca nakon čega će biti raspisani vanredni izbori od strane CIK-a BiH za mandat budućeg gradonačelnika Tuzle na period do narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.



Implementacija novih projekata

- Veoma velika čast i privilegija je dobiti povjerenje za poziciju vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle. Dajem obećanje da ću uime svih građana i građanki Tuzle obnašati ovu funkciju zajedno sa timom saradnika i saradnica na jedan temeljit način, savjesno, odgovorno, efikasno i pošteno. Bit ću svima na raspolaganju u narednom periodu – kazao je Lugavić i dodao: 

- Iako je vrijeme obavljanja funkcije gradonačelnika grada Tuzle ograničenog trajanja u ovom slučaju veoma sam svjestan odgovornosti posebice ukoliko uzmemo u obzir da sam ovu poziciju nasljedio od gradonačelnika Jasmina Imamovića koji je u proteklih 22 godina svoj posao obavljao savjesno, pošteno i bio je predan dužnostima gradonačelnika Tuzle. Imamović je preporodio naš grad i cijeli svoj radni vijek je posvetio razvoju Tuzle. Pred nama je da sačuvamo sve do sada izgrađeno ali radit ćemo i na implementaciji novih projekata i vrijednosti – naglasio je Lugavić.


Ko je Zijad Lugavić?

Zijad Lugavić, doktor društvenih nauka iz područja ekonomije od 2021. godine do sada je obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj poduzetništvo i poljoprivredu. Lugavić je obavljao dužnosti i pomoćnika gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove i za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti. 

Njegovu profesionalnu karijeru, koja obuhvata rad u u mnogim značajnim oblastima života i rada, kao što su ekonomski razvoj i poduzetništvo, kultura, sport, pitanja mladih, saradnja sa nevladinim sektorom, pitanja nacionalnih manjina, inspekcijski poslovi, te radu realnom sektoru, krasi i bogata univerzitetska karijera. 

Zijad Lugavić obavljao je dužnost vanjskog saradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, te profesora Visoke škole "FINra" u Tuzli. Zvanje docenta iz oblasti menadžmenta, stekao je početkom ove godine. Tokom svoje profesionalne karijere, bio je član, a i komandant Gradskog štaba civilne zaštite, kao i predsjednik Gradske komisije Tuzla za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. godine. Bio je pripadnik Armije RBiH od aprila 1993. do decembra 1995. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.