NAKON ODRŽANE SJEDNICE

Zahiragić: Ko pokuša suspendovati izbornu volju bošnjačkog naroda imat će probleme

Kaže da je zadovoljan rezultatima SDA

Zahiragić: Zadovoljni smo rezultatima. A. OVČINA

Piše: A. Ovčina

2.12.2022

Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, nakon današnje Konstituirajuće sjednice, između ostalog, izjavio je da lista koju je on predvodio sa najvećim brojem glasova u Kantonu Sarajevo. Istakao je da je ponosan.

- Zadovoljni smo naravno rezultatima, uzimajući u obzir činjenicu da je SDA dobila delegata u Klubu Bošnjaka iz Sarajeva, također je dobila delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije, to jeste naša kolegica Smiljana Viteškić – rekao je Zahiragić.

Dodao je da izborom u Sarajevu i drugim kantonima vrlo zadovoljni.

- SDA će imati jedno u Klubu Srba i Klubu Bošnjaka iz KS – kazao je.

Ističe da SDA nije imala nikoga iz reda Ostalih.

- Klub Ostalih je uprkos Šmitovim izmjenama irelevantan u smislu Doma naroda Parlamenta Federacije i koristim priliku da apelujem da se i drugi građani u tom Parlamentarnom domu koji jeste gornji dom, prepoznaju kao takvi, da dobiju i oni prava kakva pripadaju i konstitutivnim narodima – poručio je on, te dodao:

- Onaj ko pokušava suspendovati, govorim u svoje lično ime, izbornu volju bošnjačkog naroda koja je oličje u Klubu Bošnjaka Parlamenta Federacije, imat će ozbiljne probleme sa onim ljudima čije su glasove pokušali nedemokratski, na neprincipijelan način pridobiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.