FUNKCIONER NIP-A

Čampara: Sebiju ćemo odmah smijeniti, priča da jedna kuglica odlučuje je za malu djecu i botove

Direktor OSA-e treba biti neko ko ima legalnu diplomu, neko normalan, čestit čovjek, da štiti građane i institucije ove zemlje, rekao je

S. S. / FACE TV

3.12.2022

Zastupnik Naroda i Pravde u Skupštini KS Aljoša Čampara bio je gost Centralnog dnevnika FACE Televizije gdje je komentarisao okolnosti koje su nastale nakon dogovora Osmorke i HDZ-a.

- U Domu naroda FBiH ima 80 zastupnika, većina je 41 zastupnik. Sama Osmorka ima 32 delegata, a HDZ petnaest ili šesnaest. Ako ne budemo imali jedanaest zastupnika, nećemo moći predložiti kandidate za predsjednika Federacije. Predsjednik i potpredsjednici Federacije su protočni bojler, neka probaju blokirati nešto; volio bih vidjeti te macane. Oni koji se odluče na blokadu institucija snosit će sankcije - rekao je Čampara.

30 godina u politici

Mišljenja je da će takve osobe kazniti visoki predstavnik i međunarodna zajednica.

-Jedna kuglica da odredi sudbinu?! To su priče za malu djecu, botove, mase, onaj ko ima većinu u Domu naroda i Predstavničkom domu – taj ima vlast. SDA nema šansu, nek se ne nadaju džaba. Ako bi SDA imala trinaest delegata, nemamo problem da glasamo za kandidata SDA za predsjednika Federacije. Ne može se desiti da SDA ima potpredsjednika, sa SDA neće niko – to im je najveći problem - rekao je Čampara.

Govorio je i o funkciji direktora OSA-e.

- Direktor OSA-e treba biti neko ko ima legalnu diplomu, neko normalan, čestit čovjek, da štiti građane i institucije ove zemlje. Doći će sve na naplatu kad-tad. Od SDA su napravili porodičnu stranku, mogao bi Bakira neko smijeniti. Ne može jedan čovjek trideset godina trajati u politici – to nije normalno. Osvojili smo federalnu vlast i smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah, pa nećemo je valjda ostaviti tu?, pita Čamara.

"Ne znaju šta je zakon"

Rekao da je se nijedan sudija nije prijavio za funkciju predsjednika Suda osim Ranka Debevca.

- Ljudi su u strahu, ne smiju da se jave na konkurs da ih ne bi Osmica počeo pratiti, a botovi prozivati, jer Osmici odgovara samo da je Debevec predsjednik. Ljude prate, prisluškuju, prijete im, svako ko se ogriješio, ko je pogriješio treba da bude smijenje"n. Ne znaju šta je zakon, nisu ga nikad pročitali, onaj ko je falsifikovao diplome bit će otkriven. Sami između sebe otkrivaju, već su u sukobu svi koji su to radili – cinkare - zaključio je Čampara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.