LIDER NIP-A

Konaković nakon sastanka s Dodikom: Konflikt godišnje otjera jedan grad ljudi iz BiH, moramo smiriti tenzije

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine, napisao je Konaković

Konaković i Dodik sinoć pratili meč ABA lige: Društvo im pravio i Muzur. Facebook

A. Č.

5.12.2022

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković sinoć je u Laktašima pratio meč ABA lige između Igokee i MZT-a.

Tom prilikom sreo se sa predsjednikom RS i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom s kojim je razgovarao i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH kako bi se što prije usvojilo strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu.

njima u društvu bio je i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Konaković se nakon utakmice i razgovora s Dodikom oglasio na Faccebooku.

- Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.

Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini. Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.

Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata - napisao je Konaković na Facebooku.

Facebook status Elmedina Konakovića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.