OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

BIHAMK: Vidljivost na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Smanjena vidljivost. AVAZ / ILUSTRACIJA

A. O.

5.12.2022

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. 

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a posebno izdvajamo prevoje Ripač, Vrtoče (Bihać- Bosanski Petrovac) Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara, kao i dionice Prozor- Jablanica, Kaonik-Novi Travnik i Zenica- Žepče- Matuzići. 

Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.