NEVJEROVATNO

Biserini Biseri: Cijeli svijet okreće leđa Iranu, Turković šefa iranske diplomatije dovodi u BiH

Odlazeća ministrica vanjskih poslova ne vidi ništa sporno u tome da ugosti ljude koje ne želi niko zbog represivnih stavova i politike Teherana

Turković i Abdollahain. Avaz

M. Aš.

5.12.2022

Ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hossein Amir-Abdollahian sutra će stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će održati sastanak sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Kako je saopćeno, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a potom i sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran.

Nakon sastanka, Turković i iranski šef diplomatije obratit će se javnosti gdje će govoriti o rezultatima sastanka, ali i o odnosima između Bosne i Hercegovine te Irana.

Zanimljivo je da ova posjeta dolazi u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava. Indikativno je da je Turković pozvala šefa diplomatije u BiH u trenutku dok u Iranu vladaju protesti protiv režima u kojem je stradalo na stotine osoba. Iran je o fokusu javnosti mjesecima uglavnom po negativnim stvarima, pa je poziv Turković da dovede šefa diplomatije Irana u najmanju ruku skandalozan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.