NA FUNKCIJI OD 2016.

Hadžiabdić: Nemam ambiciju prijaviti se na konkurs za eventualni treći mandat u CIK-u

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović, nakon ovog izlaganja Irene Hadžiabdić je kazao da je njena obavijest primljena k znanju i da će daljnje korake poduzeti generalni sekretar te institucije

Irena Hadžiabdić: Nemam ambiciju da članica CIK-a. Damir Hajdarbasic/PIXSELL

S. S.

5.12.2022

Članica Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine iz reda Ostalih Irena Hadžiabdić, izjavila je danas da nema ambiciju kandidirati se na konkursu za eventualni treći mandat i zatražila da CIK što prije obavijesti pismom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH čiji novi saziv je konstituiran protekle sedmice.

Hadžiabdić je na aktuelnu dužnost imenovana iz reda ostalih naroda 27. aprila 2016. godine, a odluka je stupila na snagu 17. maja te godine. Manje od pet mjeseci je do isteka mandata, navela je.

Rekla je i da Predstavnički dom treba da ima informaciju o prestanku mandata u CIK-u iz reda Ostalih budući da je u parlamentu potrebno provesti određene procedure te kako bi svi koji eventualno imaju namjeru prijaviti se na konkurs za tu poziciju, kad bude raspisan, imali dovoljno vremena da se pripreme ako smatraju da ispunjavaju uslove.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović, nakon ovog izlaganja Irene Hadžiabdić je kazao da je njena obavijest primljena k znanju i da će daljnje korake poduzeti generalni sekretar te institucije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.