NA DANAŠNJEM SAMITU

Cvijanović se sastala s predsjednikom Kipra: BiH ima veoma dobre odnose s ovom državom

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila se predsjedniku Republike Kipar na čestitki povodom stupanja na dužnost

Cvijanović i Anastasiades u Tirani. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

6.12.2022

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas, na marginama Samita Evropska Unija - Zapadni Balkan u Tirani, sa predsjednikom Republike Kipar Nikosom Anastasiadesom.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi BiH i Republike Kipar veoma dobri, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ekonomskih veza i drugih oblika saradnje.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila se predsjedniku Republike Kipar na čestitki povodom stupanja na dužnost, kao i na pozivu za posjetu koji je upućen tim povodom.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši očekivanje da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti.

Tokom sastanka je razgovarano i o procesu evropskih integracija, a srpski član i predsjedavajuća PBiH Cvijanović izrazila je nadu da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status za članstvo u EU, te da će na putu ka tom cilju imati podršku Republike Kipar.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.