O POSJETI MINISTRA IRANA

Pašović: Turković je jedina na svijetu, uz ruske političare, koja ponosno podržava tiraniju

Zapravo je gorko smiješno kako ta žena nema nikakvo osjećanje za bilo šta drugo osim za samu sebe, poručio je Pašović

Pašović: Kako je promašen, kako besmislen njen gest. FACEBOOK / TWITTER

A. O.

6.12.2022

Reditelj Haris Pašović negativno je prokomentirao posjetu ministra vanjskih poslova Irana, Huseina Amira Abdulhiana (Hossein Amir Abdollahian)  Bosni i Hercegovini.

- Stotine mrtvih u višenedeljnim protestima protiv diktature širom Irana; hiljade uhapšenih mladih ljudi; među ostalim najveći iranski umjetnici: glumice i glumci, reditelji i velike sportistkinje i sportisti - jedinstven trenutak borbe za slobodu a protiv tiranije! Sretni smo da živimo u vremenu ovih hrabrih ljudi. 

Objava na Facebooku. PIRNTSCREEN

Istovremeno, uskoro bivša, ministrica inostranih poslova Bosne i Hercegovine, ugošćuje u Sarajevu ministra inostranih poslova Irana. Ona je jedina na svijetu, uz ruske političare, koja ponosno podržava tiraniju i protiv je slobode. Zapravo je gorko smiješno kako ta žena nema nikakvo osjećanje za bilo šta drugo osim za samu sebe. Kako je promašen, kako besmislen njen gest; kako je tragično po ovu zemlju političko sljepilo te žene i kako je divno to što se ona iz vlasti ispisuje ovom legitimacijom, koja pokazuje da je totalitarizam politička vizija ove apsurdne političarke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.