PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović održao radni sastanak s guvernerom Centralne banke BiH

Na sastanku je razgovarano o rekordnim inflatornim pritiscima i rastu referentnih kamatnih stopa svjetskih centralnih banaka, te mjerama zaštite privrede i stanovništva

Bećirović i Softić: Razgovarali o ekonomskoj i finansijskoj situaciji u našoj državi. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

7.12.2022

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao je radni sastanak sa guvernerom Centralne banke BiH dr. Senadom Softićem o ekonomskoj i finansijskoj situaciji u našoj državi, kao i o poziciji Centralne banke BiH.

Na sastanku je razgovarano o rekordnim inflatornim pritiscima i rastu referentnih kamatnih stopa svjetskih centralnih banaka, te mjerama zaštite privrede i stanovništva. Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović iskazao je podršku očuvanju stabilnosti monetarnog sistema i stabilnosti valute. Razgovarano je i o posljedicama inflacije na finansiranje privrede, kao i na životni standard stanovništva.

Članu Predsjedništva BiH dr. Bećiroviću su na sastanku predočene i dodatne informacije vezane za neimenovanje novog saziva Upravnog vijeća Centralne banke BiH, te je zaključeno da nezavisnost Centralne banke BiH ostaje prioritet najvišeg reda, saopćeno je iz kabineta Bećirovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.