ZAVRŠEN RAZGOVOR

Nikšić: Imat ćemo detaljne programe, građani će osjetiti da je došla nova vlast

Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, rekao je

Nermin Nikšić. M. Smajkić

Piše: M. Sm. - A. K.

7.12.2022

"Osmorka" i HDZ okončali su sastanak u Mostaru na kojem je odlučeno da će predsjedavajuća Vijeća ministara BiH biti Borjana Krišto, dok će lider SDP-a, Nermin Nikšić, biti premijer Vlade Federacije BiH.

Nikšić se obratio novinarima i kazao da se pokazao zavidan nivo dosadašnjih razgovora.

- Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja - u skladu sa mogućnostima - sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju - kazao je Nikšić.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a da i to očekuje u što kraćem periodu.

- Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana - zaključio je Nikšić.

Nikšić je također rekao da bi bilo idealno da se SNSD pridruži sporazumu kojeg su potpisali HDZ BiH i stranke Osmorke.

- Ali, da ne širimo pretjerani optimizam, velika stvar bi bila da napravimo sporazum u kojem ćemo pobrojati sve ono što smatramo da se možemo usaglasiti i što može da napravi Vijeće ministara BiH. Dakle, osnova je i da SNSD - im i s gospodinom Dodikom razgovaramo o programu. U dosadašnjim bilateralnim razgovorima s njim iskazana je spremnost za to - rekao je Nikšić.

Rekao je da mi njemu ni gospođo Krišto ne pada na pamet da stvaraju atmosferu podjela sukoba i svađe i da kopaju rovove.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.