SARAJEVO

Da li će SDA dobiti 13. delegata u Domu naroda FBiH: Sutra će sve biti poznato, zakazano žrijebanje

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 (Livanjskog) utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz bošnjačkog naroda imaju isti količnik

Sa današnjeg žrijebanja. FENA

S. S.

7.12.2022

Žrijebanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Kantona Sarajevo i Livanjskog bit će obavljeno u četvrtak u prostorijama Centralne izborne komisije BiH.

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona Sarajevo, utvrđeno je da tri kandidatske liste iz ostalih i to kandidatska lista Albin Zuhrić, kandidatska lista Naša stranka 2 i kandidatska lista SDP imaju identičan količnik (1,00) za dodjelu drugog mandata.

Da li će SDA dobiti 13. delegata?

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 (Livanjskog) utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz bošnjačkog naroda i to kandidatska lista Avdije Đuguma i kandidatska lista Stranke demokratske akcije, imaju identičan količnik (2,00).

Podsjećamo, o tome ko bude izabran iz Livanjskog kantona će ovisiti da li će SDA dobiti 13. delegata u Domu naroda FBiH.

Mogu prisustvovati svi

U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu drugog mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz ostalih iz Kantona Sarajevo i za dodjelu preostalog jednog mandata iz bošnjačkog naroda u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 (Livanjskog).

Postupku žrijebanja mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.