VANDALIZAM

Gradska organizacija SDP-a Mostar: Najoštrije osuđujemo napad na Sabornu crkvu u Mostaru

Ova crkva osim što treba ponovno postati mjesto molitve naših sugrađana pravoslavne vjeroispovijesti, njezinoj obnovi veseli se svaki iskreni Mostarac, dodaju iz GO SDP-a

GO SDP Mostar: Žalosti nas činjenica da su pojedinci dotakli moralno dno. FACEBOOK / BLJESAK

A. O.

7.12.2022

Gradska organizacija SDP-a Mostar najoštrije osuđuje novi vandalski čin u našem gradu u vidu krađe i uništavanja Saborne crkve u Mostaru. Ova crkva osim što treba ponovno postati mjesto molitve naših sugrađana pravoslavne vjeroispovijesti, njezinoj obnovi veseli se svaki iskreni Mostarac i Mostarka jer je ovaj hram od nevjerojatne historijske vrijednosti i jedan od simbola Mostara.

Zato nas izuzetno žalosti činjenica da su pojedinci dotakli moralno dno, pa umjesto daljnje obnove danas svjedočimo krađi i uništavanju crkve. 


Također smo već duži vremenski period zabrinuti za sigurnosnu situaciju u Mostaru, kao i to što MUP nije sposoban rasvijetliti ni jedno krivično djelo krađe i skrnavljenja naših kulturnih i historijskih simbola, a najbolji je primjer Partizansko-spomen groblje čije uništavanje već pola godine nije rasvijetljeno.

SDP Mostar iskazuje i spremnost da potakne sve nivo vlasti u Bosni i Hercegovinu da se uključe u obnovu Saborne crkve u Mostaru i da ova crkva uskoro ponovno zablista u najljepšem izdanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.