U SARAJEVU

Bećirović se sastao s ambasadorom Palestine u BiH: Razgovarali o stanju palestinsko-izraelskih odnosa

Tokom razgovora razmijenjene su i informacije o pokrenutom procesu vođenja pregovora radi zaključivanja nekoliko sporazuma između Bosne i Hercegovine i Države Palestine

Namura i Bećirović. predsjedništvo bih

A. O.

7.12.2022

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas se sastao sa ambasadorom Države Palestine u BiH Rezakom Namurom (Rezeqom Namoorom).

Sagovornici su razgovarali o odnosima Bosne i Hercegovine i Države Palestine, kao i o modalitetima unapređenja saradnje. Na sastanku je razgovarano i o aktuelnom stanju palestinsko-izraelskih odnosa.

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović iznio je opredijeljenje Bosne i Hercegovine za rješavanjem svih nesuglasica mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja arapsko-izraelskog konflikta i uspostavljanja trajnog mira. Bosna i Hercegovina je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, doprinese mirovnom procesu.

Tokom razgovora razmijenjene su i informacije o pokrenutom procesu vođenja pregovora radi zaključivanja nekoliko sporazuma između Bosne i Hercegovine i Države Palestine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.