NAKON DANAŠNJEG ŽRIJEBA

Iz NiP-a poručili: Dogovaramo formiranje vlasti, nemamo vremena za "kinder jaje" scenarije SDA

I dok SDA-ovci s jedne strane likuju, te zvanično poručuju da su spremni započeti pregovore za formiranje nove vlasti, iz stranaka osmorke još nema zvaničnih reakcija

Narod i pravda. Avaz arhiv

Piše: D. H.

8.12.2022

Žrijeb iz Kantona 10 odredio je da će SDA dobiti 12. delegata za bošnjački klub Doma naroda FBiH, što znači da će zajedno sa DF-om ova stranka imati većinu od 13 delegata. Stranke osmorke s druge strane imat će 10 delegata, što znači da neće moći u prvom krugu predložiti bošnjačkog kandidata za predsjednika FBiH.

I dok SDA-ovci s jedne strane likuju, te zvanično poručuju da su spremni započeti pregovore za formiranje nove vlasti, iz stranaka osmorke još nema zvaničnih reakcija.

Iz Naroda i pravde (NiP) za „Dnevni avaz“ su kratko poručili da su trenutno zauzeti pregovorima o formiranju novih vlasti na svim nivoima i dogovorima o provođenju konkretnih mjera, te da nemaju vremena baviti se „kinder jaje“ scenarijima koje najavljuje SDA.

Podsjetimo, slično je rekao i zastupnik ove stranke u Skupštini KS Aljoša Čampara koji je u subotu, gostujuću u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića kazao kako uopće ne želi da se bavi spinovima SDA vezanim uz trinaestog delegata.

- Volio bih vidjeti tog kurbana iz SDA koji će biti spreman da kao potpredsjednik Federacije blokira "Osmorku". Baš bih volio vidjeti tog kurbana - poručio je Čampara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.