TRAJU KONSULTACIJE

Hoće li Miloš Lučić podnijeti ostavku u Vijeću ministara: Evo šta kaže Nenad Nešić, njegov šef

Odbijen je zahtjev Tužilaštva BiH da mu se odredi pritvor. Njemu je određena zabrana napuštanja prebivališta

Nešić i Lučić. Avaz

Piše: M. Aš.

9.12.2022

Sud BiH odredio je mjere zabrane Milošu Lučiću uhapšenom ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH, saznaje portal "Avaza".

Odbijen je zahtjev Tužilaštva BiH da mu se odredi pritvor. Njemu je određena zabrana napuštanja prebivališta.

Međutim, bez obzira što nije u pritvoru, saznajemo da bi Lučić mogao podnijeti ostavku na poziciji ministra u Vijeću ministara BiH,  zbog hapšenja u aferi "Dijamant".

On će obaviti prije toga konsltacije sa Nenadom Nešićem, predsjednikom DNS-a, koji ga je i predložio na ovu poziciju.

 - Očekujem da se čujem s Lučićem i saslušam njegovo mišljenje. Prije toga, moram obaviti i konsultacije i sa koalicionim partnerima. Donijet ćemo odluku koja će biti u interesu RS-a. Vidjet ćemo sve ubrzo. Nećemo žuriti, odluka bi trebalo biti poznata do ponedjeljka - rekao je Nešić za "Avaz".

Podsjećamo, postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a RS-a, uhapsili su prije dva dana Lučića u Istočnom Sarajevu ispred jedne teretane.

- Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužitilaštva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe", kažu iz Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.