MILJENIK DINASTIJE

Haris Zahiragić brani šefa Izetbegovića: "Samo im ne spominji alkohol, na to su osjetljivi”

Ovakvo srčano branjenje dinastije od strane Zahiragića ne treba da čudi ako se uzme u obziro da mu je ona praktički omogućila sve

Zahiragić: Samo on zna šta je šef mislio. Facebook

Piše: D. H.

11.12.2022

Nova skandalozna izjava gubitniak izbora predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je za sastanak predstavnika “Osmorke” i SNSD-a rekao da su se “muslimani sastali u vinskoj destileriji” izazvala je zgražanje i osudu javnosti, uključujući i rekacije nekih od ključnih protagonista osmorke, poput predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

Ipak, u zaštitu šefa je po običaju sao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat SDA u Domu naroda Federacije BiH Haris Zahiragić.

On je u objavi na društvenim mrežama objasnio svijetu šta je zapravo njegov stranački šef htio da kaže svojom izjavom.

- Izetbegović je rekao kako su se muslimani odazvali na sastanak u vinsku destileriju – karikirao sa izjavom Dodika da će on i Čović izabrati muslimane koji će u vlast. Ne smeta im kada ih Čović naziva Bošnjacima, Dodik muslimanima, samo im ne spominji alkohol-na to su osjetljivi - napisao je Zahiragić.


Tvit Harisa Zahiragića. Twitter

Ovakvo srčano branjenje dinastije od strane Zahiragića ne treba da čudi ako se uzme u obziro da mu je ona praktički omogućila sve.

Na izborima 2018. Haris Zahiragić nije izabran u Skupštinu Kantona Sarajevo, ali taj je problemčić riješen dvije kasnije kada su se čak četiri osobe odrekle svog mandata kako bi srčani Zahiragić mogao postati zastupnik.

Za neizmjernu lojalnost prema dinastiji Zahiragić je na ovim izborima nagrađen daleko boljom pozicijom na izbornoj listi te je pride imenovan u bošnjački klub Doma naroda FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.