PAZARIĆ

Promovirana 28. klasa vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

U profesionalnu vojnu službu u činu vojnika primljeno je 86 kandidata od kojih je 13 kandidatkinja

Ova klasa kandidata je ostvarila dobre rezultate na obuci. OS BIH

A. Č. / Fena

12.12.2022

Svečanost u povodu završetka osnovne obuke 28. klase kandidata za vojnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), upriličena je u Centru za osnovnu obuku u Pazariću.

U profesionalnu vojnu službu u činu vojnika primljeno je 86 kandidata od kojih je 13 kandidatkinja, koji su uspješno završili osnovnu obuku i ispunili sve uslove da postanu pripadnici Oružanih snaga BiH.

Ova klasa kandidata je ostvarila dobre rezultate na obuci, uz izuzetnu motiviranost i zalaganje u izvršavanju svih vojničkih zadataka, a najbolji među njima bio je kandidat Eldar Avdibašić koji je ovom prilikom i pohvaljen.


Sudionike svečanosti pozdravio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan, istaknuvši da je predmetna obuka pružila kandidatima osnovna znanja i vještine, uključujući razvoj individualne odgovornosti, samodiscipline, samopoštovanja, kao i poštovanja prema drugima, razvoj svjesnosti o važnosti timskog rada, te da su spremni da doprinesu izvršenju misije budućih jedinica.

Brigadir Stabančić, načelnik Odjeljenja za obuku Komande za obuku i doktrinu je čestitao kandidatima položenu svečanu zakletvu, potcrtavajući da njihovo obučavanje ne prestaje, nego da tek počinje s njihovim dolaskom u jedinice u kojima su raspoređeni, te im zaželio uspjeh u obavljanju zadataka u Oružanim snagama BiH.

Završetkom osnovne vojničke obuke mladi vojnici će biti upućeni u jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, gdje će nastaviti sa specijalističkom obukom i profesionalnim vojničkim zadacima.

Ceremoniji su prisustvovali zvaničnici oružanih snaga, predstavnici NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, rodbina i prijatelji mladih vojnika, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.