UPUTILI PISMO

Karić, Kordić i Stanivuković poručili Fon der Lejen: Mi želimo međusobnu saradnju

Ujedinjenim snagama za sve Bosance i Hercegovce, napisala je gradonačelnica Sarajeva na Facebooku

Kordić, Karić i Stanivuković: Pisali Fon der Lejen. Facebook

H. J. I.

13.12.2022

Gradonačelnici Sarajeva, Mostara i Banja Luke, Benjamina Karić, Mario Kordić i Draško Stanivuković, uputili su pismo predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lejen (Von der Leyen).

- Naši gradovi Sarajevo, Banja Luka i Mostar pokazali su svoju opredijeljenost evropskoj perspektivi. To je ključna poruka koju sam zajedno sa gradonačelnicima Kordićem i Stanivukovićem poslala predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lejen i svim članovima Evropskog vijeća.

Pred nama su nove perspektive stabilnosti, ekonomskog razvoja i vladavine prava. Ujedinjenim snagama za sve Bosance i Hercegovce - napisala je Karić na Facebooku. 

- U protekloj godini pokazali smo da možemo biti partneri sa evropskim gradovima u projektnim aktivnostima i postizanju ciljeva u lokalnom razvoju. Gradska diplomatija je brza i efikasna i međusobno povezana veza naših prijateljskih gradova je resurs od velike vrijednosti za transfer znanja i dobre prakse - navodi se u pismu. 

Naglašavaju da kandidatski status i članstvo Bosne i Hercegovine u EU porodici pružaju veliki poticaj i ohrabrenje gradovima u njihovoj iskrenoj želji i interesu.

- To je poruka koja je posebno bitna mladim ljudima. Oni moraju imati nadu i vjeru u bolju budućnost. Zato je vrlo važno da im pokažemo da će imati šansu za progres i uspjeh u njihovim gradovima i državi. Ta poruka je jako bitna na putu ka stabilnosti, demokratiji i prosperitetu te svim drugim vrijednostima koje su utjelovljene i njegovane od porodice evropskih gradova i naroda. Želimo da pokažemo i demonstriramo svima da smo dio Evrope i svijeta - pišu Karić, Stanivuković i Kordić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.