SARAJEVO

Jasminko Halilović odbio poziciju premijera KS: Ostaje posvećen Muzeju ratnog djetinjstva

Halilović je 34-godišnji Sarajlija koji se našao na Forbesovoj listi “30 ispod 30” koja okuplja najutjecajnije ljude na svijetu mlađe od 30 godina

Halilović: Posvećen Muzeju. Facebook

A. Č.

14.12.2022

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je Jasminku Haliloviću, osnivaču Muzeja ratnog djetinjstva  ponuđeno da preuzme funkciju premijera Vlade Kantona Sarajevo u narednom mandatu, on je rekao da neće prihvatiti tu funkciju.

- Tačno je da je bilo razgovora. Ipak, potpuno sam posvećen postizanju ciljeva koje smo postavili pred Muzej ratnog djetinjstva. Da bismo u tome uspjeli trebat će još dosta godina rada, te u takvoj situaciji ne mogu razmišljati o bilo čemu drugom. Mislim da je premijer Edin Forto radio dobar posao na ovom mjestu, i nadam se da će on ili neko drugi to i nastaviti - rekao je Halilović.

Halilović je 34-godišnji Sarajlija koji se našao na Forbesovoj listi “30 ispod 30” koja okuplja najutjecajnije ljude na svijetu mlađe od 30 godina. Rođen je i proveo je djetinjstvo u Sarajevu gdje je završio Prvu gimnaziju i Ekonomski fakultet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.