INCIDENT U SARAJEVU

Oglasili se iz Sindikata nakon protesta: Demonstrant koji je nasrnuo na Fortu nije naš član

Jedna osoba koja je samoinicijativno došla na skup i nije član niti jednog od osam sindikata, verbalno je vrijeđala premijera KS i pokušala da ga fizički napadne, poručili su u saopćenju

Sa današnjih protesta. AVAZ

A. O.

14.12.2022

Koordinacija sindikata javnog sektora Kantona Sarajevo u svom saopćenju danas je navedeno da demonstrant koji je nasrnuo na premijera KS Edina Fortu nije njihov član.

Oni su naveli da je danas ispred zgrade Vlade KS održan mirni protestni skup na kojem je više od 2.000 radnika iskazalo opće nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade KS po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u narednoj godini i isplate jednokratne novčane pomoći u 2022.


Na skupu se nenajavljeno pojavio premijer Edin Forto, koji je pitao da li organizatori žele da se obrati radnicima, dodaju.

- Nakon što su ga radnici izviždali, napustio je skup. Jedna osoba koja je samoinicijativno došla na skup i nije član niti jednog od osam sindikata, verbalno je vrijeđala premijera KS i pokušala da ga fizički napadne, ali je brzom reakcijom redara i policije, fizički kontakt spriječen - poručuju u saopćenju sindikata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.