SVJETSKI POZNATI LANAC

Sarajevo danas dobija KFC drive-thru restoran, najveći u ovom dijelu Evrope

Početkom sljedeće godine planirano je otvaranje više KFC restorana širom Bosne i Hercegovine

Svečano otvorenje je u 10 sati. Biznisinfo

A. Č.

15.12.2022

Svjetski poznati lanac restorana koji servira piletinu KFC (Kentucky Fried Chicken) danas otvara drive-thru restoran u Sarajevu koji će biti najveći u jugoistočnom dijelu Evrope.

Svečano otvorenje je u 10 sati, a ovo će biti drugi KFC restoran u Sarajevu, dok je prvi otvoren u Sarajevo City Centru sredinom avgusta.

Početkom sljedeće godine planirano je otvaranje više KFC restorana širom Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, firma TASTRA je ekskluzivni nosioc franšize KFC u Bosni i Hercegovini, dijelom je Aptha Corp., koju čini veći broj kompanija, sa sjedištem u Sarajevu.

Novi KFC drive-thru restoran je od velikog značaja za bh. tržište rada jer u objektu je zaposleno 60 ljudi koji su uspješno prošli procese treninga, obuke i kvalitetnog uvođenja u samostalni rad.

Na svečanom otvaranju posjetiteljima će se obratiti Deborah Mennuti, zamjenica šefa misije Ambasade SAD-a, Benjamina Karić, gradonačelnica grada Sarajeva, Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo, Senad Džombić, vlasnik kompanije Bingo import export Tuzla i Mehmed Pozderac, direktor kompanije Tastra koja je nosilac franšize KFC Bosna i Hercegovina te će tom prilikom zajedno prerezati svečanu vrpcu kojom će se označiti da Sarajevo postaje domaćin najvećeg KFC drive-thru restorana u Jugoistočnoj Europi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.