NASTUPNA POSJETA

Ambasador Marfi na sastanku s predstavnicima Tomislavgrada i Vlade Kantona 10

Na sastanku su razgovarali o potencijalima i mogućim modalitetima razvoja spomenutih sredina kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam...

Slikano prilikom današnje posjete. Vlada Kantona 10

H. J. I.

15.12.2022

U nastupnoj posjeti Općini Tomislavgrad i Kantonu 10 boravio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy) zajedno sa svojim saradnicima Majklom Anom (Michael Ahn) i Svjetlanom Buhovac iz političkog odjela Amabsade.

Predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Vukadin i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić poželjeli su dobrodošlicu američkom ambasadoru i upoznali ga s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima kantona i općine, saopćeno je iz Vlade Kantona 10.


Na sastanku su razgovarali o potencijalima i mogućim modalitetima razvoja spomenutih sredina kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam, drvoprerađivačka industrija, razvoj malih i srednjih porodičnih obrta, stočarstvo itd.

Ambasador Marfi je istakao nužnu ulogu i potrebu političkog dijaloga te odgovornog i racionalnog upravljanja i ponašanja svih izabranih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini.


Upriličen je obilazak vjetroparka Jelovača gdje su predstavnici kompanije F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad, zajedno s načelnikom i predsjednikom Vlade, ambasadora Marfija upoznali s osnovnim karakteristikama vjetroparka, tokom izgradnje i današnjim funkcioniranjem te usmjerenjem i nastojanjima kantonalne i lokalne zajednice ka što većoj proizvodnji energije iz obnovljivih izvora gdje već sada u Bosni i Hercegovini prednjače, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.