NOVINAR I PUBLICISTA

Alispahić prijavio SIPA-i radikalnog Mulahusića: Ugrožena sigurnost mog sina

Navodno traženje imena moga sina je blef, jer putem Facebook i zajedničkih fotografija nije teško utvrditi ko je moj sin, istakao je

Fatmir Alispahić prijavio SIPA-i Jasmina Mulahusića. FACEBOOK

Avaz.ba

16.12.2022

Novinar i publicista Fatmir Alispahić prijavio je SIPA-i radikalnog bota Jasmina Mulahusića iz Zavidovića, nastanjenog u Luksemburgu, za poticanje na ugrožavanje sigurnosti njegovog sina Ajasa Alispahića (2004) putem njegove Facebook stranice.

Kako navodi, on je na objavi iz 15.12.2022. objavio da je - "ovaj dečko saučesnik Fatmira Kusturice u napadima na Islamsku zajednicu, Armiju RBiH, šehide i ugledne Bošnjake", sa pozivom: "Dajte nam ime i prezime Fatmirovog pomoćnika", a sve na osnovu fotografije sa kamerom, koja je objavljena na Facebook u kolažu slika sa promocije knjige u Tuzli, 10.12.2022. godine.

- Zašto bi Jasmin Mulahusić potencirao "saučesništvo" i javno tražio "ime Fatmirovog pomoćika", ako to nije u kontekstu prijetnje i odmazde? Navodno traženje imena moga sina je blef, jer putem Facebook i zajedničkih fotografija nije teško utvrditi ko je moj sin. Smatram da je to brutalna poruka meni - da je kleropolitička mafija kod Bošnjaka spremna ugroziti sigurnost moga sina u cilju odmazde zbog mog javnog kritičkog djelovanja. Kao otac sam zabrinut, jer sam svjestan da iza projekta "Yasmin Mulahusein" stoji ozbiljna sigurnosna prijetnja - napisao je Alispahić.

Podsjeća da je Mulahusić preko nekoliko profila podstrekivao nasilje nad brojnim novinarima i opozicionim političarima, da se njegovi pozivi na nasilje objavljuju u zatvorenim Facebook grupama SDA.

- Ja sam osobno barem 30 puta bio žrtva njegovih objava, tražio sam zaštitu linije za pomoć novinarima, ali je nikad nisam dobio. Od pravosudnih i sigurnosnih organa naše države tražim zaštitu za svog sina, Ajasa Alispahića, koji je targetiran od Jasmina Mulahusića. Molim vas da putem međunarodnih protokola ovaj slučaj proslijedite sigurnosnim službama u Luksemburugu, odakle djeluje web-terorista Jasmin Mulahusić - piše Alispahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.