SVEČANOSTI

Crveni križ FBiH obilježio 25 godina postojanja: I "Dnevni avaz" među dobitnicima priznanja

Osnovni resurs naše organizacije su članovi, naveli su iz Crvenog križa

Piše: Z. K.

16.12.2022

Sa svečanosti: Veliki broj gostiju - Avaz
Sa svečanosti: Veliki broj gostiju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine večeras je obilježio 25 godina postojanja i djelovanja u službi humanosti. Istovremeno su obilježili i 110 godina Crvenog križa u Bosni i Hercegovini.


Ostvarenje cilja

Crveni križ FBiH svoje programske aktivnosti i ciljeve ostvaruje posredstvom 78 organizacija Crvenog križa na nivou gradova i općina te deset kantonalnih organizacija, čime je ostvarena težnja da djeluje u svakom dijelu Federacije BiH.

- Osnovni resurs naše organizacije su članovi koji svojom motivacijom, znanjem, iskustvom i posvećenošću doprinose ostvarenju organizacionih ciljeva - naveli su iz Crvenog križa.

Tokom proteklih 25 godina kroz stručnu službu Crvenog križa Federacije BiH, organe i tijela, komisije i slično, prošlo je mnogo osoba koje su, svako na svoj način, davale doprinos radu i razvoju CK FBiH.

- Trenutno se u strukturi Crvenog križa FBiH nalazi oko 30.000 članova, 3.000 aktivnih volontera i oko 150 profesionalno uposlenih koji svojim radom i zalaganjem nastoje implementirati aktivnosti u okviru mandata i misije Crvenog križa - istakao je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.


Rad i doprinos

Povodom ovog jubileja, Crveni križ FBiH dodijelio je jubilarna priznanja pojedincima i organizacijama CK FBiH, kolektivima, javnim i drugim institucijama za dugogodišnji rad i doprinos na izgradnji organizacije Crvenog križa. Među dobitnicima priznanja je i „Dnevni avaz“.



Zahvalnica "Dnevnom avazu" za dugogodišnji rad i doprinos na izgradnji organizacije Crvenog križa. Avaz

Plakete i zahvalnice

Dodijeljene su 93 jubilarne plakete, 79 jubilarnih zahvalnica za vladine i nevladine organizacije, partnere i donatore, kao i medije širom Federacije. Za kantonalne, gradske, odnosno općinske organizacije Crvenog križa dodijeljeno je 88 jubilarnih zahvalnica, koliko organizacija i djeluje u strukturi Crvenog križa FBiH.

Svim profesionalcima i volonterima čestitamo ovaj jubilej te im želimo još stotine godina humanosti i solidarnosti s građanima BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.