BORBA ZA PRAVDU

Porodica preminulog Pajazetovića danas organizira mirne proteste ispred Doma zdravlja Velika Kladuša

Sutra na mjestu našeg Bate možete biti Vi ili neko Vas, saopćeno je

Enver Pajazetović preminuo je u 35. godini. FACEBOOK

A. O.

17.12.2022

Enver Pajazetović preminuo je u 35. godini, a njegova porodica sa grupom građana danas organizira mirne proteste ispred Doma zdravlja Velika Kladuša.

Kako je ranije najavljeno protesti će se održati od 14 do 15 sati. Kako su naveli na Facebooku, proteste organiziraju povodom nesavjesnog liječenja od strane doktorice Amre Zulić.

- Ovo nije prvi put da su pacijenti nezadovoljni pristupom navedene doktorice. Molimo sve koji su u mogućnosti da se odazovu da mirnim putem iskažemo općenito nezadovoljstvo zdravstvenom uslugom navedene doktorice. Subota 17. decembar u 14 sati ispred Doma zdravlja Velika Kladuša. Sutra na mjestu našeg Bate možete biti Vi ili neko Vas - saopćeno je.

Na društvenim mrežama pokrenule su se razne spekulacije o tome kada, kako i zašto je preminuo ovaj muškarac, a mnogi krive doktoricu u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Kako je ranije za portal "Avaza" kazala njegova sestra Vesna Pajazetović-Begić, trenutno čekaju konačnu odluku tužiteljice.

- Svakako sam zainteresirana da dam izjavu povodom slučaja mog brata, i bit ćete sigurno obavješteni o tome. Jedino što mogu reći je da mi imamo adekvatne dokaze o nesavjesnom liječenju doktorice Amre Zulić. Podići ćemo tužbu i protiv Doma Zdravlja Velika Kladuša - rekla je njegova sestra ranije za portal "Avaza".


- U razgovoru sa dr. Evresom koja trenutno obnaša funkciju Doma Zdravlja nismo dobili informacije za njenu suspenziju, naprotiv ustanova se ne želi ograditi od nje kao nesavjesnog doktora, nego žele čekati suđenje pa tek onda suspenziju. Mi smatramo da ne treba raditi uopće, a kamoli do suđenja, koje može potrajati – kazala je Pajazetović-Begić.

Podsjećamo, u medijima se ranije pojavila informacija da u noći kada je Pajazetović bio u agoniji, hitna pomoć je pozivana dva puta. Tek nakon drugog poziva, navodno je došao vozač bez medicinskih tehničara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.