REAKCIJE

Mašić ogorčen odlukom da se pedofil vrati na posao među djecu: Svi moramo dići svoj glas

Osobe sa ovim i sličnim presudama i dijagnozama ne bi smjele više ikada raditi u obrazovnom sistemu

Mašić: Predložio izmjene Zakona o pomilovanju. ARMIN DURGUT / PIXSELL

Piše: A. K.

17.12.2022

Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, oglasio se povodom skandalozne odluke da se osuđeni pedofil vrati na posao među djecu. Podsjetimo, Samir Alihodžić radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u sarajevskoj osnovnoj školi "Grbavica I", iako je zbog "bludnih radnji nad maloljetnicom" pravnosnažno osuđen na godinu dana zatvora.


Poručio je da zbog ovog  “propusta” u sistemu neko ozbiljno mora odgovarati!


- Osobe sa ovim i sličnim presudama i dijagnozama ne bi smjele više ikada raditi u obrazovnom sistemu. Ko je zapravo ovdje zakazao!? Ta istina u narednim danima mora izaći na vidjelo. Još 2015. godine sam kao zastupnik u Parlamentu Federacije BiH predložio izmjene Zakona o pomilovanju kako bi se ukinula mogućnost pomilovanja uopšte za ovu vrstu krivičnih djela. Nažalost, ni tada u parlamentu nije bilo volje ni želje da se to uradi od strane vladajuće većine i taj prijedlog je odbijen - naglašava Mašić.


Objava na Facebooku. Screenshot

Dodaje da nakon što se ovo desilo svi zajedno ne smijemo ni stati ni odustati.

- Svi moramo dići svoj glas. Ko god ima bilo koju vrstu dileme, samo neka se pokuša staviti u kožu ove djevojčice i njenih roditelja - zaključuje Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.