VRAĆEN NA POSAO

Oglasilo se Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola KS o slučaju "nastavnik-pedofil"

Svakako će se u budućnosti predložiti i izmjene Zakona te brže rekcije na već postojeća zakonska rješenja u smislu zaštitte interesa djece, saopćeno je

Upravni odbor VRKS putem medija došao do saznanja. AVAZ

A. O.

17.12.2022

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo oglasilo se povodom slučaja u O.Š. Grbavica I Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

Upravni odbor VRKS putem medija, a i od strane Koordinatora VRKS osnovnih i srednjih škola općine Novo Sarajevo, te predsjednika VR O.Š. Grbavica I došao do saznanja da je u istoj zaposleno lice koje je pravomoćno osuđeno zbog pedofilije te da Vijeće roditelja njihove škole od 16.12.2022.godine intenzivno komunicira i radi na planiranju daljih koraka koje će poduzeti u zaštiti interesa učenika koji pohađaju navedenu školu.

 S tim u vezi sa Upravom škole, VR O.Š. Grbavica I je dogovorilo sastanak za ponedeljak 19.12.2022. godine na koji je pozvano i rukovodstvo Vijeća roditelja Kantona Sarajevo. 

Nakon sastanka Upravni odbor VRKS zauzet će i stavove koji proizađu sa planiranog sastanka.

Upravni odbor VRKS danas je uputio dopise i prema nadležnom Ministartvu obrazovanja kao i prema upravi O.Š. Grbavica I u smislu tačnog saznanja da li će gore navedeno osuđivano lice biti vraćeno u rad sa djecom.


Svakako će se u budućnosti predložiti i izmjene Zakona te brže rekcije na već postojeća zakonska rješenja u smislu zaštitte interesa djece u datim situacijama no ovoga trenutka Upravni odbor VRKS u potpunosti podržava predsjednika VR O.Š. Grbavica I g. Dalibora Tanića i stav roditelja ove škole, saopćeno je. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.