ISKAZALI NEZADOVOLJSTVO

Održani protesti u Velikoj Kladuši zbog preminulog Pajazetovića: Građani traže pravdu

"Stop korupciji u Domu zdravlja", "Amra, zašto si me pustila da umrem", "Preuzmite odgovornost", "Pravda za Batu", bili su samo neki od transparenata danas u Velikoj Kladuši

Piše: A. Ovčina

17.12.2022

Sa protesta održanih danas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Oko 150 građana okupilo se na današnjim protestima ispred Doma zdravlja Velika Kladuša zbog preminulog Envera Pajazetovića. Oni su mirnom šetnjom protestovali gradom tražeći pravdu za Envera koji je preminuo u 35. godini života.

Građani su iskazali svoje nezadovoljstvo zbog doktorice Amre Zulić i nesavjesnog liječenja pacijenata.

- Oni rade za pare, oni ne rade za ljude – govorili su građani na protestima.

"Stop korupciji u Domu zdravlja", "Amra, zašto si me pustila da umrem", "Preuzmite odgovornost", "Pravda za Batu", bili su samo neki od transparenata danas u Velikoj Kladuši. 


Podsjećamo, na društvenim mrežama pokrenule su se razne spekulacije o tome kada, kako i zašto je preminuo ovaj muškarac, a mnogi krive doktoricu u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Kako je ranije za portal "Avaza" kazala njegova sestra Vesna Pajazetović-Begić, trenutno čekaju konačnu odluku tužiteljice.


- Svakako sam zainteresirana da dam izjavu povodom slučaja mog brata, i bit ćete sigurno obavješteni o tome. Jedino što mogu reći je da mi imamo adekvatne dokaze o nesavjesnom liječenju doktorice Amre Zulić. Podići ćemo tužbu i protiv Doma Zdravlja Velika Kladuša - rekla je njegova sestra ranije za portal "Avaza".

Kako "Avaz" saznaje protesti će biti ponovo održani u ponedjeljak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.