DVIJE GODINE ČEKAJU

Problemi u Agenciji za lijekove: Nedostaje nam stručni kadar, apelujemo na Vijeće ministara BiH

Mi samo da radimo i postojimo, poručio je Rustemović

Rustemović: Dvije godine čekamo. AVAZ

A. O.

19.12.2022

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, i dalje čeka da Vijeće ministara da zeleno svjetlo za upražnjavanje radnih mjesta.

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović istakao je da ovih dana svi su u ambijentu isčekivanja formiranja nove vlasti. 

- Neko slavi neki očajavaju, a mi u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, imamo samo nadu koja je dobra svodilja smrti, nažalost. Nedostaju stručni ljudi, neophodne funkcije u sektorima Agencije, ljudi odlaze u penziju, neki zbog lošeg materijalnog stanja, a bogami neki više neće ni da se nadaju. Vijeće ministara, u ovom sazivu već dvije godine nam drži zahtjeve za popunu upražnjenih radni mjesta, interni premještaja, farmaceuta, analitičara, pralja laboratorijskog posuđa koje više nema u redovnom radnom odnosu - rekao je Rustemović.

Dodao je da kako se premoštava nedostajuća, radna mjesta to oni najbolje znaju.

- Naravno neki ljude rade na više poslova, ne čekajući da poslovi kontrole kvaliteta lijeka po svojoj obimnosti i kvalitetu budu ugroženi. Obzirom da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u službi očuvanja i unapređenja zdravlja, primarno je zbog pacijenata na cijeloj teritoriji BiH, a uz to je stručna institucija medicinsko zdravstvene djelatnosti, donosi novac u budžet Vijeća ministara, molim politike da spuste podignute rampe, da nam pod hitno dozvole zanavljanje upražnjenih radnih mjesta. Mi samo da radimo i postojimo - poručio je Rustemović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.