STAO NA KRAJ ŠPEKULACIJAMA

Mijatović se oglasio i demantirao navode: To je notorna laž

Naravno ovo nije slučajno, pošto je dogovor da to mjesto usaglašavaju SNSD i Osmorka, treba po svaku cijenu trošiti moje ime i prikazati me kao "Dodikovog čovjeka", poručio je Mijatović

Mijatović: Niko sa mnom nije pričao o poziciji ministra u Vijeću ministara. Facebook

E. Ć.

19.12.2022

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku nakon što su krenule špekulacije da je kandidat za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Inače, BiH čeka formiranje Vijeća ministara, pa su krenule špekulacije oko raspodjela ministarskih pozicija. Mijatović se oglasio i naveo kako je notorna laž da je kandidat za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

- Naravno ovo nije slučajno, pošto je dogovor da to mjesto usaglašavaju SNSD i Osmorka, treba po svaku cijenu trošiti moje ime i prikazati me kao "Dodikovog čovjeka".

Da zaključim, niko nikada nije sa mnom pričao o poziciji ministra u Vijeću ministra i neće, jer ja kao Srbin iz SDP-a nikad neću moći biti ministar u Vijeću ministara, jer ne pripadam "srpskoj kvoti", ko god bio vlast na državnom nivou iz RS - poručio je Mijatović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.