IZ REGISTRA ZAPOSLENIH

Otkud Samiru Alihodžiću, nastavniku pedofilu, 36.500 maraka?

Alihodžić osuđen na godinu zatvora, ali nije išao na izdržavanje kazne, jer ju je platio

Alihodžić: Pravosnažno osuđen. Avaz

Piše: A. Č.

20.12.2022

Nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić pravosnažno je osuđen na godinu zatvora jer je 2015. godine maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao je na seksualni odnos. 

Osuđen je na godinu zatvora, ali nije išao na izdržavanje kazne, već ju je platio 36.500 KM.

Prema podacima Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, Alihodžić ima osnovna primanja 1.117,85 KM, na što treba dodati i troškove prijevoza te toplog obroka.

Podaci Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Printscreen

Alihodžić je do 15. decembra ove godine bio na neplaćenom odsustvu upravo zato što mu je Općinski sud u Sarajevu izrekao kaznu da godinu ne smije obavljati poslove nastavnika. Postavlja se pitanje, otkud Alihodžiću toliki iznos novca? 

Podsjećamo, "Dnevni avaz" je ukazao još 2017. godine na Alihodžića zbog činjenice da je tada bio na slobodi još od 2015. godine, kada su otkrivene njegove stravične bludne radnje nad jednom učenicom.

Prilikom istrage, kod Alihodžića su pronađene i neprimjerene fotografije maloljetnica te fotografije falusa koje je slao djevojčicama.

Vijeće roditelja Osnovne škole "Grbavica 1" sinoć je održalo sastanak u prostorijama škole u vezi s povratkom Alihodžića na posao.

Do 17 sati danas Uprava Osnovne škole "Grbavica 1" ima rok da uruči rješenje o otkazu ovom nastavniku, odnosno pravosnažno osuđenom pedofilu, u suprotnom će roditelji krenuti u bojkot, poručili su to iz Vijeća roditelja KS, a za portal "Avaza" to je potvrdio Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.