KONTROLA KRETANJA

Izmještanje migranata iz kuće u naselju Pejton na Ilidži

Predmetnim lica određena je i mjera nadzora smještajem u Imigracioni centar gdje će oni boraviti do okončanja postupka udaljenja iz BiH

Migranti izmješteni. SPS

A. O.

22.12.2022

Služba za poslove sa strancima je u prethodnom periodu preduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području općine Ilidža i izmještanje migranata koji su boravili u kući u naselju Pejton.

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su pregled kuće u naselju Pejton na Ilidži, te tom prilikom zatekli 30 osoba porijeklom iz Afganistana, Alžira, Indije i Nepala.

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja za tri državljana Indije i jednog državljanina Nepala, koji su legalno ušli u Srbiju, a zatim ilegalno u BiH iz pravca Srbije, u cilju daljeg odlaska u zemlje Evropske Unije. 

Ostala lica koja su pronađena u objektu izmještena su u Privremeni prihvatni centar Blažuj. SPS

Predmetnim lica određena je i mjera nadzora smještajem u Imigracioni centar gdje će oni boraviti do okončanja postupka udaljenja iz BiH. Ostala lica koja su pronađena u objektu izmještena su u Privremeni prihvatni centar Blažuj.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.