SVEČANOST

Milorad Dodik otvorio drugi objekat hotela u vlasništvu Vlade RS: Jahorina epicentar razvoja u regionu

U ovaj centar u posljednjih nekoliko godina uloženo više nego u bilo koji sličan centar u regionu, kazao je predsjednik RS

Piše: E. Ma. / Srna

24.12.2022

S otvorenja hotela. Srna

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je danas da je Vlada RS u Jahorinu uložila više od 250 miliona KM i da je Olimpijski centar postao epicentar razvoja u regionu.

- Na planini Jahorini je u investicije uloženo preko milijardu maraka, što privatnog, što državnog kapitala. Želimo da investiramo u gondole prema Palama i Lukavici, što će biti od velikog značaja - rekao je Dodik na otvorenju drugog objekta hotela u vlasništvu Vlade RS.

On je na otvorenju hotela "Rajska dolina luks" na Jahorini izrazio nadu da će se nastaviti rad na sličnim objektima ne samo na ovoj planini, već širom RS.


Turistički centar o kojem se pozitivno govori na prostoru bivše Jugoslavije

- Grade se Igrišta kod Vlasenice, Manjača je isto tako centar koji bi mogao da privuče pažnju, a danas sam razgovarao i sa načelnikom opštine Kalinovik koji na Zelengori želi da napravi nešto slično, a mi ćemo to podržati - naveo je Dodik.

On je dodao da je Jahorina regionalni turistički centar o kojem se pozitivno govori na prostoru bivše Jugoslavije, te da je u ovaj centar u posljednjih nekoliko godina uloženo više nego u bilo koji sličan centar u regionu.

- Mi se time opredjeljujemo da nastavimo gradnju ovog centra, a veliku zahvalnost dugujemo i direktoru ugostiteljskog servisa RS kojem nije bilo teško da dolazi iz Banja Luke i riješi i najmanje probleme - naglasio je Dodik.

On je za narednu godinu najavio i otvaranje rekonsturiranog hotela "Partizan" na Jahorini.


Uloženo 10 miliona KM

- Zadržat ćemo naziv zato što je to dio tradicije ovdje i želimo da sačuvamo tu nit, kao što pominjemo činjenicu da je kralj Aleksandar napravio svoju rezidenciju ovdje, a kasnije i državne institucije koje su dograđivane u ovaj kompleks. Mi želimo da bude prepoznatljiv u ovom vremenu i to pokazujemo, tako da Jahorina stvara ponudu koja je neizbježna za mnoge - naveo je Dodik.

Hotel "Rajska dolina" nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda "Poljice".

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili Dodik, koji je tada bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Renovirani hotel "Rajska dolina", u koji je uloženo 10 miliona KM, u vlasništvu je Vlade RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.