"NIKAD GORA VLAST"

Miličević o Vladi RS: Motor koji je zaribao, ne može proraditi

On je kazao da je zastrašujuća nekompetentnost novoizabranih ministara u Vladi RS isto onoliko koliko je nekompetentan i onaj koji ih je predložio

Miličević: Neće pomoći ni ekspresna smjena dvojice ministara. SDS

H. J. I.

24.12.2022

- Umjesto da imamo Vladu RS koja je spremna da se suoči sa krizom u kojoj se trajno nalazimo, Vladu koja bi stvarala ambijent da ljudi ostaju u RS, dobili smo najlošiju Vladu ikada, kompromitovanu već na početku svog mandata - izjavio je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a.

Miličević poručuje da je ova vlast putem kontrolisanih medija navikla javnost RS da sve prihvata kao da je normalno.


Bestidno i bahato ponašanje

- Navikli su građane na bestidno i bahato ponašanje i trošenje javnih sredstava i urušavanje ugleda svih institucija RS. Autokratska vlast bira nove ministre u Vladu RS koji su nestručni, nekompetentni, neki od njih sa sumnjivim diplomama i titulama, nesposobni za resore koje treba da vode, one koji su pravosnažno osuđivani. Očigledno je da takvoj vlasti smetaju sposobni, obrazovani, energični, uspješni, pristojni, oni koji imaju svoje mišljenje i oni koji su hrabri i sposobni za promjene - naglasio je v.d. predsjednika SDS.

On je kazao da je zastrašujuća nekompetentnost novoizabranih ministara u Vladi RS isto onoliko koliko je nekompetentan i onaj koji ih je predložio.

- Neće pomoći ni ekspresna smjena dvojice ministara jer motor koji je odavno "zaribao" ne može proraditi. Treba ga zamijeniti novim. Toliko afera su proizveli, a onda smjenu dva ministra koje su sami izabrali prikazuju kao lični visokomoralni čin. Neće ova Vlada biti ni bolja, ni poštenija ovim ostavkama, a pogotovo neće biti odgovornija prema građanima. Naprotiv, građane će zamajavati opozivima, opstrukcijama lokalne vlasti nekakvim kontraskupštinskim većinama, pritiscima prema neistomišljenicima i slično, a sebe samoproglašavati spasiocima bez kojih nema RS i poraze pretvarati u svoje pobjede - pojasnio je Miličević.


Sastavni dio ove vlasti

V.d. predsjednika SDS je rekao da su korupcija i kriminal postali sastavni dio ove vlasti i njihov jedini način na koji nastaju i opstaju.

- Omogućili su sebi da im mi plaćamo privilegovane koji ne dolaze na posao, ali im skupljaju glasove. I još nam to javno i zvanično saopštavaju u ime te iste Vlade RS. Zahtijevam direktnu i jasnu odgovornost za onoga ko je predložio osuđivane ministre u sastav Vlade RS i konkretnu odgovornost za one koji su zaposlili u javne institucije one koji nisu dolazili na posao a primali su narodne pare. Zahtijevam osim istrage i kazne za one koji su to radili i da sav novac za bruto plate koje su isplatili neradnicima-stranačkim aktivistima režimskih stranaka vrate narodu - zaključio je Miličević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.